Travel.Junkies.

Travel.Junkies.

Nahát, újjáéled a blog :)

2019. október 09. - Balu TravelJunky

Ahogy az utazás iránti csillapíthatatlan vágyak mégiscsak csillapodnak valamelyest (ideiglenesen), úgy korbácsolják majd az egekig (:D) a kedélyeket idei utazásunk beszámolói.

Idén Peru meghódítását tűztük ki célul 2,5 hétbe szűkítve. Tekintve, hogy a 2,5 hét elég kevés egy ilyen mérvű ország bejárásához, nem időztünk el sokat a legtöbb helyen, és autót bérelve  - bár így meg kellett küzdeni a perui utak nehézségeivel - lényegesen időhatékonyabban be tudtuk járni az ország látnivalóit. De erről majd részletesen később.. :) Elöljáróban annyit, hogy a "you win some, you lose some" elv most is érvényesült: nyertünk is azzal, hogy autót béreltünk, de jónéhány nem várt nehézsséggel is járt, egyik napunk például fél napos rendőrségen való ücsörgéssel telt el. De hát hol nem esik meg az ilyen...... :)

Ezúttal nem követtük el azt a hibát, amit Kubában, jelesül, hogy papír-toll segítségével jegyeztük fel a kalandokat; ehelyett inkább google docs-ba véstük fel a főbb pontokat, így a kiváló minőségű Perui közutakon (hogyne) is tudtunk jegyzetelni, és nem mászott el az olvashatatlan szöveg. Plusz lába sem kélt költözés, pakolás közben, mint a kubai kis zöld füzetnek...

Lesz itt többek között vikunyá-zás, motoros telefontolvaj banda üldözése, Machu Pichu meghódítása, collectivoval 1000 km leutazása, bolíviai határátkelés, helyi conchitákkal és dzsungeltörzsfőnökkel való barátkozás és igyekszünk majd a jövő Peru-látogatóinak némi tanáccsal is szolgálni. Tehát kérjük az öveket (spanyolul cinturon, franciául ceinture) becsatolni, mindenki kapaszkodjon amerre lát, észveszejtően izgalmas (R) beszámolók következnek! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://traveljunkies.blog.hu/api/trackback/id/tr6815215040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása